Peles 3D modeļi

Parādot visas 7 rezultātus

Pele ir grauzēju suga. Pateicoties savām spējām līdzāspastāvēt ar cilvēkiem, mājas peles ir izplatījušās visā pasaulē un ir viena no daudzajām zīdītāju sugām.

Peles - paraugorganismi laboratorijas pētījumos.

Neliels garais astes grauzējs: ķermeņa garums no 6.5 līdz 9.5 cm. Aste ir vismaz 60% attiecībā pret ķermeņa garumu, pārklāta ar ragveida svariem, kas atrodas gredzenveida un retos īsos matos. Svars - 12-30 g. Ausis noapaļotas, mazas. Āda ir tumša vai brūngani pelēka; vēders - no pelnu pelēkas līdz baltajam. Tuksnesī pelēm krāsa ir gaiša, dzeltenīgi smilšaina, balta vēders. Baltās, melnās, dzeltenās, pelēkzilās un plankumainās personas tiek atrastas mājdzīvnieku vidū. Mātītēm ir 5 sprauslas pāri. Seksuāls dimorisms ir vājš.

Māja pele dzīvo dažādās ainavās un biotopos, ieskaitot antropogēnās ainavas. Kopumā tas ir cieši saistīts ar cilvēkiem (sinantropiskām sugām) un bieži dzīvo dzīvojamās ēkas un saimniecības ēkas. Uz ziemeļiem no peles raksturīgajām īpašībām raksturīgas sezonālas peles kustības. Vasaras un rudens beigās dzīvnieki sāk pārvietoties masveidā uz savām barošanas vietām: mājām, dārzeņiem un sēklām, noliktavām. Rudens migrāciju diapazons var sasniegt 3-5 km. Bieži viņi ziemas mežos, siena kaudzēs un slēpēs. Pēc pavasara ierašanās peles atstāj „ziemas dzīvokļus” un atgriežas dabiskajos biotopos, laukos, dārzos un dārzos. Diapazona dienvidos, tuksnešos un daļēji tuksnešos, viņi bieži dzīvo gadu ārpus cilvēku dzīvesvietas. Šeit mājas peles ir piesaistītas oāzēm, dažādiem rezervuāriem.